Iščete prostor za vaš dogodek?

Rojstni dnevi, praznovanja, poroke, druge pogostitve…

Aktivnosti v okolici

Tehniški muzej Slovenije

Tehniški muzej Slovenije domuje v nekdanjem samostanskem oz. grajskem kompleksu v Bistri pri Vrhniki. Naselje in grad nosita ime po bistri vodi kraških izvirov, ki dajejo okolju poseben čar. Bistra je svojo kulturno, politično, gospodarsko in družbeno vlogo v minulih stoletjih zamenjala kar trikrat: od leta 1260 do razpustitve v letu 1782 je bila kartuzija, po prenovi leta 1826 je služila kot graščina, od leta 1951 pa je stalno prebivališče TMS.

Prve zbirke TMS v Bistri, ki so obravnavale gozdarstvo in lovstvo, so odprle vrata javnosti leta 1953. Danes so na več kot 6000 m2 razstavnih površinah na ogled stalne zbirke s področij kmetijstva, prometa, gozdarstva, lesarstva, lovstva, ribištva, tekstila, tiskarstva in elektrotehnike. Poleg muzeja v Bistri se dislocirane enote nahajajo še v Polhovem Gradcu, kjer je urejen Muzej pošte in telekomunikacij, na gradu Bogenšperk, kjer sta obiskovalcem na ogled Slovenska geodetska zbirka  in Valvazorjeva grafična zbirka, v Soteski, kjer se nahaja deponirana zbirka vozil, v Pivki, kjer se nahajajo odprti depoji, ter dve manjši postavitvi, o IMV v Drgančevju pri Novem mestu, ter Bohinjci in usnje v Muzeju Tomaža Godca v Bohinjski Bistrici.

Več na: www.tms.si

Na recepciji našega hotela vam nudimo možnost izposoje koles za raziskovanje okolice.

V nižinskem delu občine se razpredajo številne poti, primerne za kolesarjenje. Kolesarska krožna pot po Ljubljanskem barju, ki jo začnete in končate pred TIC Vrhnika, je dolga 27 km. Na poti si boste lahko ogledali spomenik Ivanu Cankarju, njegovo »enajsto šolo« pod mostom, cerkev sv. Jakoba v Blatni Brezovici (eno od točk na Jakobovi romarski poti), naravni rezervat Mali plac in Jurčevo šotišče, naravni spomenik državnega pomena. Trasi lahko dodate še odcep učne poti Bevke, ki meri 6 km. Krožna pot vam bo vzela 2 uri in pol, učna pot še dodatno uro. Pot delno vodi po makadamu.

VIR: VisitVrhnika

Izposoja koles v Bistri

Kraljeva domačija Borovnica

Kraljeva domačija leži sredi idilične borovniške kotline na obrobju Ljubljanskega barja.

Osrednja dejavnost Kraljeve domačije je Program Horseback Miracles (HBM), ki je zasnovan na t.i. Draper tehniki, imenovani po Terryju Draperju iz Kolorada. Pri izvajanju te metode se uporablja konja, ki deluje kot medij, ki s posebnim ritmičnim gibanjem vzpodbudi pretok informacij med funkcionalnimi centri v možganih človeka in s tem omogoča izboljšanje različnih nevroloških stanj.

Spekter obravnavanih stanj je zelo širok, od avtistov, oseb, ki so anksiozne, pod stresom, s psihozami,…. in vsakič znova presenečajo rezultati HBM metode.

Poleg HBM programa, na Kraljevi domačiji izvajajo individualne programe s konji, organizirajo predavanja in dogodke, na katerih sodelujejo svetovno znani trenerji in strokovnjaki (facilitatorji) kot so Hanne Stigaard (Danska), Jane Bartle-Wilson (Velika Britanija), Eva Dalhoff (Danska) in drugi.

Kraljeva domačija ima pokrito jahalnico in prostore, ki omogočajo jahanje in izvedbo delavnic skozi celo leto in skoraj ob vsakem vremenu.

Na Kraljevi domačiji vam lahko predstavijo življenje s konji, ki so veliko več kot le veličastna bitja, kako lahko s konjem vzpostavite poseben odnos ter začutite njegovo moč in eleganco.

Na vse dogodke se je potrebno predhodno prijaviti (www.kraljeva-domacija.com).

Več informacij o aktivnem preživljanjo časa v okolici vam je na voljo na spletni strani: VisitVrhnika

Rezervacija mize

VIKEND PONUDBA

KOSILO 

dnevna juha ALI domača perutninska pašteta na popečenem kruhku

1.marinirana svinjska ribica v grozdni omaki, sirov štrukelj in domač ajdov krapec z jurčkovim nadevom, solata

CHEFOVA SLADICA

CENA: 15€

2.file brancina v hrustljavi skorjici, špinačna rižota z juliene zelenjavo, solata

CHEFOVA SLADICA

CENA: 15€

VABLJENI!

x
Telefon
Zemljevid